Massages bij Urban Flow

Breng lichaam en geest in balans met een heerlijk ontspannende of juist meer therapeutische massage. Aangezien gezondheid voorop staat werken de masseurs van Urban Flow uitsluitend met natuurlijke producten van hoogwaardige kwaliteit. Wil je weten welke massages je kunt boeken, scroll dan verder. Direct een afspraak maken? Bel of mail naar: 06 51863172 / info@urban-flow.nl.

Het is tevens mogelijk om een massage op locatie te boeken. Voor meer informatie over massages op locatie, Bel of mail naar: 06 51863172/ info@urban-flow.nl.

Ayurvedische massage

Deze holistische en balancerende massage van 75 minuten komt van oorsprong uit India. Kenmerkend van deze massage is dat er met veel warme olie wordt gewerkt en dat de olie is afgestemd op welk type (=constitutie) je bent : Vata, Pitta, Kapha. Door het rustige en zachte tempo van de strijkingen , worden de energiebanen (marmapunten) geopend en wordt het lichaam gereinigd.  De Ayurvedische massage zorgt voor een diepe ontspanning. Tijdens de massage wordt er veel olie gebruikt en het is het beste om deze niet af te vegen na de behandeling. Het is aan te raden om daarom loszittende (oude) kleding te dragen. Deze massage wordt gedaan door Hannie Wolfs. Voor een afspraak of meer info bel: 06 38820193.

De Ayurvedische massage heet ook wel ‘Abhyanga’ massage en wordt gegeven in de yogastudio door Hannie Wolfs. De Ayurveda legt de nadruk op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Gezonde voeding, yoga en massage is daar onderdeel van. Het is een energetische massage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme olie. De vitale drukpunten (marma’s), energie kanalen (nadi’s) en de bloedsomloop worden geactiveerd, gifstoffen worden afgevoerd. De massage werkt ontspannend en balanceert zowel het fysieke als mentale welzijn.

Ayurveda betekent wetenschap van het leven. Ieder mens is een combinatie van de drie constituties: Vata (lucht, ether), Pitta ( vuur, water), Kapha (water, aarde). Deze bepalen in samenhang met elkaar hoe jij functioneert. Voorafgaand aan de massage stel ik een aantal vragen  waarmee ik je overheersende constitutie en mogelijke disbalans daarin, kan bepalen. Vervolgens werk ik met die Ayurvedische olie (Taila) die bij jou past en krijg je een voedingslijst mee die bij jouw constitutie past.

Duo-massage

Gezellig met z’n tweeën gemasseerd worden. Dat kan bij Urban Flow. Laat je heerlijk masseren samen met een vriend(in)/partner tijdens een duo-massage. (Alleen niet mogelijk voor de ayurvedische massage).

Holistic Treatment Massage

In deze behandeling combineert Hanneke Peeters ayurvedische massage met technieken om body en mind te balanceren. Ook geeft ze food&lifestyle tips. Doel van deze behandeling is loslaten en voelen, zodat blokkades opgeheven worden en de energie weer kan stromen.

Deze behandeling is op dinsdag en vrijdag te boeken op de studio van Urban Flow. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak met Hanneke Peeters kun je ook bellen naar 06 34889048. Je kunt ook gebruik maken van de knop ‘maak een afspraak’.

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage wordt meestal toegepast om een teveel aan vocht (oedeem) af te voeren. Als er bijvoorbeeld lymfeklieren zijn verwijderd of na een trauma (vallen, stoten, operatie) hoopt zich vaak lokaal vocht op wat zorgt voor een zwelling van het weefsel wat vaak gepaard met pijn of een vervelend gevoel. Ook zwangere vrouwen houden vaak meer vocht vast. Dit kan o.a. leiden tot tintelende vingers en/of handen en zware/vermoeide benen en voeten.

Aangezien het lymfevatsysteem vlak onder de huid begint , is de massagetechniek die wordt toegepast een ritmische techniek met een heel lichte aanraking welke een diepe ontspanning geeft. De lymfestroom wordt handmatig aangezet waardoor vocht en gifstoffen sneller   worden afgevoerd. Dit verbetert de celstofwisseling. Deze massage werkt   dus tevens regenererend en verkort de herstelperiode na bijvoorbeeld een operatie of een blessure. Daarnaast is dit ook gewoon een heerlijk ontspannende massage.

Sport- of ontspanningsmassage

De handgrepen die gebruikt worden bij een sport- en ontspanningsmassage zijn gelijk maar afhankelijk van het doel zullen deze meer of minder intensief zijn. De technieken die gebruikt worden zijn voornamelijk strijkingen en knedingen. Door middel van massage wordt spanning in het lichaam vermindert en blokkades verdwijnen. Het verbetert de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen. Spieren, pezen en gewrichten worden weer soepeler.

Total relax massage

Shiatsu of acupressuur is een vorm van manipulatie met duimen, vingers en handpalmen, waarmee druk wordt uitgeoefend op de huid en spieren. Tijdens een total relax massage worden deze drukpunttechnieken afwisselend toegepast met handgrepen uit een klassieke ontspanningsmassage.  Heb je last van gespannen rug-, nek- of schouderspieren, dan is deze massage zeker een aanrader!

TouchPro ® stoelmassage

Stoelmassage is gebaseerd op een eeuwenoude vorm van Japanse drukpuntmassage en wordt gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. Deze vorm van massage wordt door de kleding heen gegeven. Het is zeer geschikt ter voorkoming en vermindering van hoofd-, nek- en schouderklachten en allerlei aan het werk gerelateerde klachten zoals RSI en stress.

Zwangerschapsmassage

Speciaal voor de zwangere vrouw biedt Urban Flow de unieke combinatie van manuele lymfedrainage   met een   aqama® massage (massage op een warm waterkussen). Tijdens de zwangerschap houden veel vrouwen nl meer vocht vast. Dit kan o.a. leiden tot tintelende vingers en/of handen en zware/vermoeide benen en voeten. Door middel van manuele lymfedrainage wordt het teveel aan vocht sneller afgevoerd.

Door de warmte van het aqamakussen waar je op ligt wordt de achterkant van het bovenlichaam alvast lekker warm terwijl je geniet van een heerlijk ontspannende been- en voetmassage. Vervolgens worden je rug, heupen, armen, handen en hoofd gemasseerd. Een groot voordeel is dat je bij deze massage dus niet op je buik ligt. Na afloop voel je je heerlijk licht en ontspannen!