Yin en Restorative Yoga

Restorative Yoga bij Urban Flow in Haarlem-Noord. Foto courtesy: Richard Seagraves.

Opgenomen les Yin Yoga met Fiona (060720) (60 min)

Yin Yoga is voor alle niveau’s en zeer geschikt als je rustig wilt beginnen. De houdingen worden veelal liggend of zittend uitgevoerd. Door de houdingen langere tijd aan te houden, minimaal 3-5 minuten, werk je op het bindweefsel (het hardere weefsel van pezen, banden, gewrichten, botten) en de fascia. Door volledig te onstpannen in een houding krijgt je lichaam de tijd om (emotionele) blokkades los te laten zodat de energie weer gaat stromen.

Restorative Yoga is de uiterste vorm van yin yoga en gericht op het laten herstellen van je lichaam. Als tegenhanger van yang (actief, inspanning) heb je ook yin (rust, ontspanning) nodig. In een restorative les geen moeilijke asana’s, maar merendeels liggende en zittende houdingen waarbij je volledig ondersteund en toegedekt wordt met kussens, dekens, blokken, etc. Optimaal comfort, veel persoonlijke aandacht, in combinatie met ademhalingsoefeningen zorgen ervoor dat het sympatisch zenuwstelsel zich ontspant en stress hormonen verdwijnen. Een aanrader voor mensen met blessures, stress en burn-out klachten, slaapproblemen, etc. En een heel fijne en ontspannende les voor als je wilt ‘unwinden’ na een drukke dag of in stressvolle tijden! Alle niveaus.

Parkeren

Er is GRATIS parkeergelegenheid in de Marnixstraat, de Ter Spijtstraat (aan weerszijden van de stadskweektuin), in het verlengde van de Kleverlaan richting randweg (vanaf kruispunt marnixstraat/velserstraat) en de zijstraten van de Velserstraat richting randweg. NB: In het parkeervergunninghoudersgebied is het betaald parkeren van 3.50 euro per uur!

Foto: met toestemming van Richard Seagraves, www.rseagraves.com